UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Ostoksilla

VALUUTTA JA MAKSUTAPA

Kanariansaarten virallinen valuutta on euro. Jos sinulla on kuitenkin mukanasi muuta valuuttaa, käytössäsi on useita valuutanvaihtopisteitä ja pankkeja, ja useat hotellitkin tarjoavat sinulle tämän palvelun.

Pankkiautomaatteja on hyvin kaikilla saarilla, ja valtaosassa liikkeistä voit maksaa luottokortilla, vaikka on mainittava, että vain harvat hyväksyvät American Express-kortin.

LIIKKEIDEN AUKIOLOAJAT

Kaupungeissa liikkeet ovat tavallisesti auki ma-la 9-20.30, riippuen hieman liikkeestä. Monet liikkeet ovat lauantaisin auki vain aamupäivällä, mutta ostoskeskukset ovat avoinna aamukymmenestä iltakymmeneen.

Jos vierailet lomakeskuksissa, niissä liikkeet ovat yleensä auki viikon jokaisena päivänä.

VEROTUS

Espanjan perustuslaissa määritellään Kanariansaarille eri verojärjestelmä, kuin manner-Espanjalle. Siksi Kanariansaarten kulutusvero (7 %) on paljon pienempi kuin muualla Euroopassa, mikä tarkoittaa sitä, että melkein kaikki tuotteet ovat huomattavasti edullisempia.

apteekit

Mikäli tarvitset lääkkeitä tai lääkevalmisteita Kanariansaarilla ollessasi, löydät niitä kaikilla eri saarilla sijaitsevista apteekeista. Muista, että lääkkeitä myydään vain valtuutetuissa apteekeissa, joiden tunnuksena on tämä symboli: Farmacia Autorizada

Äläkä unohda että...

Kanariansaarilla on tarjottavanaan paljon omia tuotteita, joihin sinun on tutustuttava. Suosituimpien joukossa on tietenkin ruokatuotteet, kun Agaeten kahvi, La Palman ja Fuerteventuran saarien juustot, gofio, palmusiirappi, leivonnaiset, sekä viinit, joilla on suojattu alkuperänimitys. Lisäksi voit ostaa muita tuotteita, kuten kanarialaisten suunnittelijoiden vaatteita, taidetta ja käsitöitä, kuten koreja, keramiikkaa tai koruja.

Kanariansaaret kutsuvat sinut vuoden jokaisena päivänä lomailemaan ulkoilmassa. Voit nauttia valosta, kirkkaista taivaista ja ottaa kaiken hyödyn irti vapaa-ajastasi.