UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Matkustaminen
KanariansaarilleToukokuussa

Keskilämpötila
24° C

12
aurinkotuntia
päivässä
Sen lisäksi, että Kanariansaarilla voi nauttia luonnosta, uimarannoista kristallinkirkkaine vesineen ja hyvästä ilmastosta, saaret ovat toukokuussa ihanteellinen kohde myös niille, jotka pitävät kulttuurista ja kansanjuhlista. Ja kun keskilämpötila on 20 ºC... tulet varmasti nauttimaan lomastasi.

Tässä kuussa
suosittelemme…

1
Kukat ja
Ristin päivä

Joka vuoden 3. toukokuuta ristit koristellaan juhla-asuun Ristin päivän kunniaksi. Kyseessä on yksi saariston vanhimmista juhlapäivistä, erityisesti Santa Cruz de Tenerifellä, Santa Cruz de La Palmassa ja Puerto de la Cruzissa. Silloin kaikki ristit koristellaan kukkasilla ja muilla koristeilla, jolloin niistä tulee todellisia taideteoksia. Sen jälkeen ne asetetaan näytteille saarten eri kunnissa ja tyylikkäimmät ja ainutlaatuisimmat teokset palkitaan.

Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de La Palma
Puerto de la Cruz

2
Palman
maite

"Tämä myös nimellä lotus hillebrandii tunnettu kasvi on endeeminen Kanariansaarilla ja sitä voi tarkkailla kaikessa loistossaan toukokuussa Caldera de Taburienten kansallispuiston tyypillisessä mäntymetsässä La Palmalla. Luonnonpuistosta löytyy todellisia monipuolisen luonnon aarteita ja siksi ei olekaan lainkaan hämmästyttävää, että puisto on yksi Unescon biosfäärireservaateista.

Laita retkisaappaat jalkaan ja lähde patikoimaan mahtavien mäntyjen siimekseen, lähde retkelle tarkkailemaan öistä taivasta tai uintiretkelle vesiputouksista nauttien."

Caldera de Taburienten kansallispuisto
Maisemat lähelläsi
Polut

3
Vietä
Kanarian-päivää

Jos matkustat Kanariansaarille toukokuussa, muista, että 30. toukokuuta saariston asukkaat viettävät Kanarian-päivää. Silloin sinulla on otollinen tilaisuus tutustua lukuisiin kulttuuritapahtumiin, kansankulttuuriin, urheilullisiin ja sosiaalisiin tapahtumiin. Kanarian-päivänä juhlistetaan ensimmäisen Kanarian alueparlamentin istuntopäivää ja silloin nautitaan tyypillisiä saarten ruokalajeja elävän musiikin säestyksellä kansantansseja ja tyypillisiin kanarialaisiin pukuihin pukeutunutta paikallista väestöä ihaillessa. Vietä tapahtumien täyteinen päivä, jolla pyritään erityisesti korostamaan Kanariansaarten ainutkertaista luonnetta ja identiteettiä.

Kansanjuhlat
Matkustaminen saarten välillä
Kanarialainen gastronomia

kanarialainen kansallispuku Kanarian-päivän viettoon!
musta
hattu
pellavapaita
punainen
vyöliivi

Miehille:

huopahattu
pitkähihainen
pusero
pitkä
värikäs hame

Naisille: