UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Luonto aivankätesi ulottuvilla

Kanariansaarilla on paitsi paratiisirantoja, myös ikivanhoja metsiä, kirkas tähtitaivas ja tulivuoria, joiden maisemat ovat kuin toisesta maailmasta. Lomaan on helppo sisällyttää retki Espanjan korkeimmalle huipulle, ja kansallispuistossa retkeily on vaivatonta, sillä suurimpaan osaan luonnonnähtävyyksistä on helppo päästä ja alueilla on monipuoliset palvelut.

Suojeltu
alue

Saarten biologinen monimuotoisuus tarkoittaa sitä, että täältä löytyy 3 000 kasvi- ja eläinlajia, joita ei ole missään muualla maailmassa. Tämän vuoksi 40 % Kanariansaarista on suojelualueita: saarilla on 7 biosfäärialuetta, 3 meriluonnonsuojelualuetta ja 4 upeaa kansallispuistoa, joissa pääset tutustumaan saarten monipuolisiin ekosysteemeihin.

Teiden
kansallispuisto

Teide on ihanteellinen kohde koko perheelle. Tämän tulivuoren huipulle pääsee köysirataa pitkin vain 8 minuutissa, tai jalkaisin patikointireittiä pitkin 6 tunnissa (asianmukainen vaatetus ja jalkineet sekä aurinkovoide ovat välttämättömiä). Huipulta avautuvat näkymät ovat vertaansa vailla. Teide on maailman kolmanneksi korkein tulivuori, ja sen korkeimmalta huipulta näkee koko Teneriffan saaren. Selkeinä päivinä huipulta voi nähdä myös muut saaret.

Timanfayan
kansallispuisto

Lanzaroten tulivuorten upeat maisemat ovat kuin Marsista. 5 000 hehtaaria koskematonta luontoa, jossa ei näy kasvillisuutta eikä ihmisen kädenjälkiä. Voit tutustua näihin punamustiin maisemiin joko jalan tai bussilla. Hauskin tapa on kuitenkin ratsastaa yksikyttyräisellä kamelilla.

Garajonayn
kansallispuisto

Tämä kansallispuisto on saanut nimensä Kanariansaarten Romeon ja Julian, Garan ja Jonayn, legendasta. Tässä vehreässä laurisilvametsässä kasvaa runsaasti sammalta ja saniaisia, ja sen patikointireittejä kulkiessa tuntuu, kuin olisi palannut esihistorialliseen aikaan. Kansallispuiston helmi on El Cedron virran halkoma alue: vanha, syvänvihreä metsä, jonka biologinen monimuotoisuus on ainutlaatuista.

Caldera de
Taburienten
kansallispuisto

Tämä saaren keskelle levittäytyvä kansallispuisto on varmaankin syy siihen, miksi saaren lempinimi on Kaunis saari, La Isla Bonita. Täällä La Palman sydämessä voit kävellä mäntymetsissä ja nähdä ainutlaatuisen värikkään vesiputouksen. Roque de los Muchachosin kivisellä huipulla voit puolestaan nauttia yötaivaasta aivan ennennäkemättömällä tavalla.

Upeiden
näköalojen reitit

Ympärivuotisen leudon ilmaston hyvä puoli on se, että luontoon pääsee tutustumaan milloin tahansa. Jo yhden kävelyretken aikana näet, kuinka maisema muuttuu aina muutaman kilometrin välein: rantoja, autiomaata, metsää… Anna luonnon tenhon ohjata askeliasi jollakin kävelyreitillä, joita on kaikille vaikeustasoille.

Kun haluat pitää tauon, voit pysähtyä yhdelle lukuisista Kanariansaarten näköalapaikoista. Tauon aikana voit nauttia paitsi kauniista maisemista, myös Kanariansaarten arkkitehtuurista ja César Manriquen töistä.

Levähdys
raittiissa ilmassa

Luontoon suuntautuneen kävelyretken jälkeen on hyvä rentoutua jossakin Kanariansaarten Paradoreista tai maaseutuhotelleista. Niissä ei kaupungin meteli haittaa, sillä paikalla olet vain sinä, luonto ja unesi. Kun heräät, sinua odottaa jo herkullinen, paikallisista tuotteista valmistettu aamiainen, josta saat lisää voimia upeisiin maisemiin tutustumiseen.