UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Alkuperänimityksellä

Suojatut

Maut

Tietyn alueen voi aina tunnistaa gastronomiansa perusteella. Kanariansaarilla onkin monia erilaisia sekä voimakkaasti maustettuja että tuoreita ja terveellisiä ruokalajeja . Ne ovat kaikki tulosta lauhasta ilmastosta ja vulkaanisesta maaperästä, joka antaa niille erityisen maun. Lisäksi monet perinteisesti käsin valmistetut tuotteet on suojattu alkuperänimityksellä. Tällaisia ovat esimerkiksi jotkut juustot ja viinit.

Kanariansaaret hellivät näin silmien lisäksi myös makunystyröitä.
/
Perinteiset
Tuotteet
Kanariansaarelaisessa keittiössä on joitakin sille ominaislaatuisia ainesosia, kuten millo (kanariansaarelaisten antama nimitys maissille), perunat, joiden koostumus on maaperän vulkaanisuuden vuoksi erilainen, ja alueelta pyydetyt monet erilaiset kalat, kuten vieja, mero tai cherme. Ja tietenkin kansainvälisesti tunnetut Kanariansaarten banaanit, jotka ovat yksi maailman ravintopitoisimpia ja herkullisimpia hedelmiä.

Kanariansaarten erikoisuutena ovat kuitenkin alkuperänimityksellä suojatut tuotteet. Kaikilla saarilla valmistetaan alkuperänimityksen saaneita herkullisia viinejä, joista voit jokaisella siemaisulla aistia tulivuorten voiman. Myös perinteisesti valmistetut juustot, kuten Majorero, Palmero tai Flor de Guía, on suojattu alkuperänimityksellä ja tunnetaan ympäri maailman.
Katso viinikellarit Katso meijerit
Laukkuun mukaan
Vuohenjuusto
Fuerteventura
Palmuhunaja
La Gomera
Malvasía-viini
Lanzarote
Merisuolankukka
La PALMA
Ryppyperunat
Teneriffa
Quesadillat
El Hierro
Kanariansaarten rommi
Gran Canaria
/
Gastronomiakierros
tapas y platos típicos
Eri saarten gastronomiset herkut ovat täynnä yllätyksiä, vaikka ne jakavatkin yhteisen kulinaristisen perinnön: erityiset maut antavat kullekin ruokalajille omalaatuisen leiman.

Saarten tunnetuimpiin ruokalajeihin kuuluvat ryppyperunat tulisen kastikkeen kera ja escaldón, ruskistetusta jauhosta ja kalaliemestä valmistettu ateria. Voit maistaa niitä monissa Kanariansaarten keittiöön erikoistuneissa ravintoloissa, jotka tarjoavat myös muita tyypillisiä ruokalajeja, kuten ropa vieja, cazuela, sancocho ja carajaca.
Katso ravintolat
/
Kanariansaarelaisia
Aterioita Kotona
Kun palaat takaisin kotiin, kokeile ainakin valmistaa ryppyperunoita tulisen kastikkeen kera. Seuraavassa on resepti, jonka mukaan voit valmistaa niitä itse kotona.

Ainekset

(4 henkilöä)

PERUNOITA VARTEN

1 kg perunoita
200 g karkeaa suolaa

Tulista kastiketta varten

2–4 kuivattua chilipippuria
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
200 ml oliiviöljyä
50 ml viinietikkaa
1 tl kuminaa
1/2 tl tulista
espanjanpippuria

VIHREÄÄ kastiketta varten

1 valkosipulin kynsi
1 korianteri- tai persiljanippu
1 lasi oliiviöljyä
1 tilkka valkoviinietikkaa
1 tl kuminaa
Merisuolaa

Tulisen kastikkeen valmistus

Valmista tyypillinen tulinen kastike liottamalla kuivia chilipippureita ensin tunnin ajan. Kuivaa sitten chilipippurit, poista niistä siemenet ja leikkaa kannat pois. Kuori valkosipulit ja pilko ne paloiksi. Laita kaikki ainekset mortteliin yhdessä suolan, kuminan ja espanjanpippurin kanssa. Hiero seosta, kunnes saat tasakoosteisen tahnan. Lisää öljyä vähitellen hieromalla samalla seosta. Kastike on valmis!

Vihreän kastikkeen valmistus

Vihreä kastike on hyvin helppo valmistaa. Hiero morttelissa kuoritut valkosipulit, suola, kumina ja persilja (tai korianteri). Lisää öljy ja viinietikka vähitellen samalla sekoittaen, ja kastike on valmis!

Kanariansaarelaisten
perunoiden valmistus

Pese kuorimattomat perunat ensin hyvin ja poista niistä kaikki multa. Laita ne suureen kattilaan ja lisää vettä siten, että ne juuri ja juuri peittyvät. Peitä perunat puhtaalla liinalla, lisää suola ja lämmitä vesi kiehuvaksi. Anna perunoiden kiehua, kunnes ne ovat pehmeitä. Vesi haihtuu lähes täysin, mutta älä lisää missään vaiheessa vettä. Ota liina pois, ja ripottele jäljellä oleva suola perunoiden päälle. Anna perunoiden kiehua, kunnes perunoiden kuori irtoaa ja kuivuu. Perunat ovat nyt valmiita syötäviksi!