UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

7

saarta,

lukemattomia säveliä

Ympäristö on ihmisille tärkeä ja jättää jälkensä yhteisöjen musiikkiin ja taiteeseen. Siksi ei ole ihme, että Kanariansaarilla on rikas ja moninainen musiikkiperinne. Seitsemän eri saarta tarjoavat vaihtelevien maisemien lisäksi musiikillista inspiraatiota, joka kumpuaa saarten uniikeista musiikkityyleistä ja perinteisistä tansseista. Saarilta on kotoisin myös kuuluisa tenori Alfredo Kraus.

Kaikkialla maailmassa musiikki luo suhteita ja yhdistää ihmisiä elämän eri hetkinä. Myös Kanariansaarilla musiikki on kuulunut erottamattomana osana mm. maanviljelystöihin, uskonnollisiin rituaaleihin ja tansseihin, joista tyypillisiä Kanariansaarilla ovat isa ja malaqueña.

Jos siis haluat tutustua Kanariansaarten kulttuuriin syvemmin, sulje vain silmäsi ja kuuntele.

/

Perinteet

ja rytmit

Kanariansaarten musiikki on saanut vaikutteita lukuisilta sekä eurooppalaisilta että amerikkalaisilta kulttuureilta. Ajan mittaan ne ovat rikastaneet alueen musiikillista kulttuuria, jossa samalla ovat säilyneet monet alueen alkuperäiset rytmit.

Kanarialainen musiikki on siten muovautunut täysin omanlaisekseen, omaksuen saarten asukkaiden ominaispiirteitä, ja nykyisin musiikin tyyli onkin paljon moninaisempi kuin alunperin.

/

Saarten

perinteiset laulut

ja tanssit

El Hierro

Baile del Vivo, Tango Herreño ja Baile de la Virgen

Teneriffa

Lo Divino Santo Domingo ja Tango de la Florida

La Palma

Sirinoque, Aires de Lima ja Baile del trigo

Gran Canaria

Mazurca, Endecha ja Aires de Lima

La Gomera

El Tajaraste tai Baile del Tambor

Fuerteventura

Polca, Siote ja Berlina

Lanzarote

Sorondongo ja La Zaranda

/

Musiikkia

korvillesi

ympäri vuoden

Kuvittele itsesi paikkaan, jossa olet yhteydessä musiikkiin ja jossa voit nauttia siitä milloin tahansa, kaikkina vuodenaikoina. Konsertteja, oopperaa, klassisen musiikin festivaaleja, konserttisaleja ja loputon musiikillinen kulttuuritarjonta.

Nyt voit tehdä kuvitelmastasi totta. Kanariansaarilta löydät laajan valikoiman musiikkitapahtumia, maailman parhaassa ilmastossa. Voit nauttia hyvästä musiikista vuoden jokaisena päivänä.

/

Kansainvälinen

musiikkifestivaali

Kanariansaarten oma kansainvälinen musiikkifestivaali, Festival Internacional de Música de Canarias on toiminut erittäin korkealaatuisen musiikin kohtauspaikkana jo yli 30 vuoden ajan. Festivaali on kansainvälisesti tunnettu klassisen musiikin festivaali, johon saapuu orkestereita kaikkialta maailmasta. Se on lisäksi vuoden ensimmäinen ja avaa näin vuoden eurooppalaiset musiikkitapahtumat. Festivaali järjestetään tammi- ja helmikuussa, ajankohtana, joka on mahdollinen vain Kanariansaarten lämmössä.

Tutustu tapahtumaan
/

Auditorio

Alfredo Kraus

Tämä konserttisali, jota kutsutaan myös nimellä Auditorio de Las Palmas de Gran Canaria, kantaa tenori Alfredo Krausin nimeä hänen musiikkimaailmassa tekemänsä työn kunniaksi. Kraus on kansainvälisesti kuuluisin kanarialainen tenori ja yleisön suuresti rakastama. Auditorion on suunnitellut arkkitehti Oscar Tusquets, ja se on rakennettu vulkaanisesta kivestä valmistetun sokkelin päälle. Rakennus kattaa 16 750 neliömetriä ja kätkee sisäänsä 25 salia, joissa osa saarten kansainvälisen musiikkifestivaalin konserteista järjestetään.

/

Auditorio de Tenerife

Adán Martín

Aiemmin pelkästään nimellä Auditorio de Tenerife tunnettu konserttisali sai lisänimensä entisen Kanarian hallituksen presidentin Adán Martinin mukaan tämän edistettyä konserttisalin rakentamista toimiessaan virassaan kaupunginhallituksessa. Santiago Calatravan suunnitteleman konserttisalin vaikuttavan arkkitehtuurin lisäksi sanattomaksi jättää konserttisalin ohjelmisto, joka sisältää lukuisien eri musiikkityylien lisäksi myös muita näyttämötaiteen esityksiä.