UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Myös

valaat

pitävät Kanariansaarista

Kanariansaaret houkuttelevat puoleensa kaikenlaisia vieraita… myös valaita! Saarten merenpohjan rikkaus ja lämpimät vedet vetävät puoleensa monia erilaisia merieläimiä. Saarten etuna muihin alueisiin on se, että monet näistä eläimistä asuvat saarilla pysyvästi, joten niitä havaitaan jatkuvasti.
Kanariansaarten lähettyvillä tavataan jopa 26 erilaista valaslajia jättiläismäisestä sinivalaasta sympaattisiin delfiineihin. Ne uivat niin lähellä rannikkoa, että saarista on tullut Euroopassa paikka, jossa on eniten havaintoja vapaina liikkuvista valaista.
/Yleisimmät
lajit
Kanariansaarilla tavataan monia erilaisia valaslajeja. Yleisimmät niistä ovat pallopäädelfiini, pullokuonodelfiini ja ryhävalas. Jotkin niistä asuvat saarilla pysyvissä yhdyskunnissa, ja odottavat vain saapumistasi.
Delfiini
Delfiinejä näkyy nykyisin varsin usein meriretkien aikana. Niitä pidetään yhtenä maapallon älykkäimmistä nisäkkäistä. Saarilla voi tavata nykyisin jopa kuusi erilaista delfiinilajia. Delfiinit ovat hyvin ystävällisiä, ja jos satut törmäämään niihin huomaat niiden pian lähestyvän venettä ja houkuttelevan sinua leikkimään kanssaan.
Pallopäädelfiini
Pallopäädelfiini on yksi suurimmista delfiinilajeista. Sitä tavataan hyvin usein Kanariansaarten rannikoilla, koska saarilla elää pysyvästi suuri pallopäädelfiiniyhdyskunta. Ne ovat hyvin ystävällisiä ja elävät aina ryhmässä tai perheessä, joten voit havaita useita delfiinejä samanaikaisesti. Näet myös hyvin todennäköisesti niiden leikkivän keskenään tai veneen kanssa.
Uurteisvalaat
Uurteisvalaat ovat hetulavalasheimon runsaslukuisin ja monipuolisin lahko, johon kuuluvat Kanariansaarilla elävät ryhävalaat. Ne voivat kasvaa jopa 16 metrin pituisiksi, ja ne on helppo tunnistaa (ja nähdä) kyttyrästään. Tämä suuri nisäkäs saa suusi varmasti loksahtamaan auki, kun se nousee pinnalle sinua tervehtimään.
Kaskelotti
Kaskelotti voi kasvaa jopa 20,5 metrin pituiseksi, ja se onkin yksi maailman suurimmista nisäkkäistä. Se voi sukeltaa jopa kolmen kilometrin syvyyteen 35 minuutin ajaksi etsimään ravintoa. Jos onnistunut näkemään tämän meren jättiläisen, tunnet olosi taatusti hyvin pieneksi näin suuren kolossin vierellä.
Tärkeintä on
/valaiden
hyvinvointi
Veneissä, jotka vievät sinut tutustumaan valaisiin ja delfiineihin, on näkyvä ”Barco Azul” -merkintä. Nämä veneet täyttävät sellaisten lakien vaatimukset, jotka takaavat Kanariansaarilla eläville valaille yltäkylläisen ja onnellisen elämän. Valaita ei saa ruokkia eikä niiden kanssa saa uida meriretken aikana, jotta valaat voivat nauttia kaikessa rauhassa elinympäristöstään.
Costa Sur
Teneriffa
Teneriffan saaren lounainen vesistö on ihanteellinen paikka havaita vapaana eläviä valaita. Ne uivat niin lähellä rannikkoa, että Teneriffasta on tullut Euroopassa paikka, jossa voidaan tehdä eniten havaintoja vapaina liikkuvista valaista. Täällä voi tavata jopa 21 valaslajia sinivalaasta miekkavalaaseen. Alueella asuu kaksi pallopäädelfiini- ja pullokuonodelfiiniyhdyskuntaa, joita voi nähdä lähes 80 %:n todennäköisyydellä vuoden jokaisena päivänä.
Veneretket
Teneriffalla
Costa Sur
Gran Canaria
Pieniä valaita, kuten delfiinejä, tavataan Gran Canarian saaren eteläisessä vesistössä Puerto Ricon alueella, jossa ne nauttivat viileiden pasaatituulien tuomasta rauhasta ja hapesta. Delfiinit aloittavat touhunsa auringon ensimmäisten säteiden lämmittäessä työntämällä eväänsä merenpinnalle. Niiden näkeminen on sekä paikallisille että matkailijoille päivän kohokohta. Useat veneet tarjoavat meriretkiä, joissa on tarvittavat turvatoimenpiteet ja asiantunteva miehistö.
Veneretket
Gran Canarialla
Costa de Tazacorte
La Palma
Yksi parhaimmista paikoista havaita suuria ja keskisuuria valaita vapaudessa Kanariansaarten vesistössä on Tazacorten satama, joka sijaitsee La Palman saaren länsirannikolla. Erilaisia meriretkiä järjestetään päivittäin erilaisten eläinten, kuten valaiden ja delfiinien, kulkureiteillä. Niitä voi havaita jopa 90 %:n todennäköisyydellä. La Palman vesistö on myös hyvä paikka tarkkailla kaskelotteja.
Veneretket
La Palmalla
Costa de Valle Gran Rey
La Gomera
La Gomeran saaren Costa de Valle Gran Reyn etelärannikolta käsin voi tehdä meriretkiä, jotka tarjoavat upean mahdollisuuden nähdä vapaana uivia valaita. Tämän merivyöhykkeen poikki kulkee usein suuria merinisäkkäitä, kuten täplädelfiinejä, tavallisia delfiinejä ja pullokuonodelfiinejä samoin kuin erityyppisiä valaita, kaskelotteja ja tropiikinvalaita. Matkustajat voivat myös tarkkailla näiden meriretkien aikana merikilpikonnia, aina meren hyvin tuntevan miehistön kanssa.
Veneretket
La Gomera