UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
28-Maaliskuu-2022

HEI!

Työskentelemme Kanariansaarilla intensiivisesti joka päivä, jotta voit tulla vierailemaan saarilla parhaissa turvallisuus-, hygienia- ja laatuolosuhteissa. Haluamme myös kertoa, että tällä hetkellä yli 78.8% Kanariansaarten väestöstä on jo rokotettu COVID-19-virusta vastaan, mikä on Euroopan keskiarvon yläpuolella.

Jos aiot matkustaa saarille lähitulevaisuudessa, tästä löydät sinua kiinnostavia tietoja.

11. MATKUSTUSRAJOITUKSET ESPANJAAN (ja Kanariansaarille) SAAPUVILLE:

Voit vierailla Kanariansaarilla edellyttäen, että matkustat sinne Euroopan unionista, Schengen-maasta tai kolmansista maista, joiden kanssa Espanjalla on matkustajien maahanpääsyyn liittyvä vastavuoroisuussopimus.

Sinun tulee ehdottomasti tarkistaa ehdot matkanjärjestäjältä tai lentoyhtiöstä ennen kuin matkustat Kanariansaarille.

1.1 JOS MATKUSTAT EUROOPAN UNIONISSA TAI SCHENGEN-ALUEELLA SIJAITSEVASTA RISKIMAASTA*

* Riskimaiksi katsotaan maat, jotka on mainittu tässä luettelossa.

Valvontalomake. Suosittelemme lomakkeen täyttämistä sähköisesti huomioiden kaikki tarvittavat asiakirjat lentokenttien valvontatoimien nopeuttamiseksi (fast control). Jos olet risteilymatkalla, täytettävä lomake on tämä.

ja yksi seuraavista yli 12-vuotiaihin matkustajiin kohdistuvista vaatimuksista:

a)  Covid-19 –rokotustodistus, josta käyvät ilmi kaikki vaaditut rokotuskerrat.

b)  Aktiivisen covid-19-infektion diagnoositestauksesta saatu negatiivinen tulos. Tähän tarkoiteukseen hyväksytään antigeenitestit, jotka on tehty enintään 24 tuntia ennen saapumista Espanjaan, sekä NAAT-testit (PCR, TMA, LAMP), jotka on tehty enintään 72 tuntia ennen saapumista Espanjaan.

c)  Sairaudesta toipumista koskeva todistus, jossa vahvistetaan, että todistuksen haltija on toipunut covid-19 –infektiosta. Todistuksen tulee olla annettu vähintään 11 päivää ensimmäisen positiivisen NAAT-testin jälkeen  (PCR, TMA, LAMP). Todistus on voimassa 180 päivää.

 

Määrätyiltä matkustajilta voidaan vaatia poikkeuksellisesti ja satunnaisesti aktiivisen covid-19 –infektion diagnoositestauksen tekemistä 48 tunnin kuluessa maahan saapumisesta. Matkustajien tulee ilmoittaa testaustulokset terveyspalveluun Servicios de Sanidad Exterior tätä varten ilmoitetulla tavalla.

 

1.2 JOS MATKUSTAT EUROOPAN UNIONISSA JA SCHENGEN-ALUEELLA SIJAITSEVASTA MATALAN RISKIN MAASTA

Valvontalomake. Suosittelemme lomakkeen täyttämistä sähköisesti huomioiden kaikki tarvittavat asiakirjat lentokenttien valvontatoimien nopeuttamiseksi (fast control). 

Jos olet risteilymatkalla, täytettävä lomake on tämä.

 

1.3 JOS MATKUSTAT KOLMANSISTA MAISTA ETTE OLE EU:N YHTEISÖN KANSALAINEN

Matkustajien tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 1. Valvontalomake. Suosittelemme lomakkeen täyttämistä sähköisesti huomioiden kaikki tarvittavat asiakirjat lentokenttien valvontatoimien nopeuttamiseksi (fast control).  Jos olet risteilymatkalla, täytettävä lomake on tämä.
 2. Covid-19–rokotustodistus, josta käyvät ilmi kaikki vaaditut rokotuskerrat. Todistusta ei vaadita alle 12-vuotiailta. Mikäli kyseessä ovat Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Pohjois-Irlannissa asuvat henkilöt, jotka matkustavat suoraan kyseisistä maista, heidän tulee Espanjaan saapuessaan esittää todistus rokotuksista tai Sairaudesta toipumista koskeva todistus.
 3. Yli 12-vuotiaiden tai alle 18-vuotiaiden matkustajien on läpäistävä negatiivinen PCR-testi, joka on otettu enintään 72 tuntia ennen saapumista, ha nincsenek megfelelően beoltva

   

 4. Lisäksi vaaditaan todistus aktiivisen covid-19 –infektion diagnoositestauksesta, riippumatta matkustajan rokotustilanteesta tai hänen aikaisemmin sairastamastaan taudista, yksinomaan korkean riskin kolmansista maista tulevilta matkustajilta. Tähän tarkoitukseen hyväksytään antigeenitestit, jotka on tehty enintään 24 tuntia ennen saapumista Espanjaan, sekä NAAT-testit (PCR, TMA, LAMP), jotka on tehty enintään 72 tuntia ennen saapumista Espanjaan. Voit tarkistaa, kuuluuko lähtömaasi riskin maihin tästä

 Tämän määräyksen ulkopuolelle jäävät sellaiset kolmannet maat, joita ei pidetä riskimaina, joihin sovelletaan samoja maahantuloehtoja kuin Euroopan unionissa ja Schengen-alueella sijaitseviin riskimaihin (ks. kohta 1.1). Lisätietoja tästä

 

1.4 JOS MATKUSTAT MUULTA ESPANJAN ALUEELTA

Tällä hetkellä ei ole mitään rajoituksia Kanariansaarille matkustamiselle miltä tahansa Espanjan alueelta. Näin ollen matkustaminen saarien välillä ja mantereelta saarille on mahdollista.

ha nincsenek megfelelően beoltva

 

2Testausasiat ovat minulle hiukan epäselviä:

Onko testin tekeminen pakollista myös silloin, kun lähtee Kanariansaarilta?

Ei, mutta on mahdollista, että kotimaassasi vaaditaan sitä. Suosittelemme, että varmistat aina lähtömaasi vaatimukset ja suositukset.

Ja voinko tehdä testin Kanariansaarilla ennen lähtöäni paluumatkalle?

Totta kai, Kanariansaarilla on ensiluokkaiset terveydenhuoltovalmiudet. Saat majoituspaikastasi tietoa lähimmästä toimipaikasta, jossa voit tehdä tyyppihyväksytyn diagnoositestin. Ilmoitamme kuitenkin ohessa hyväksytyt keskukset Kanariansaarilla, joissa voit käydä testissä.

 

3Mitä turvatoimenpiteitä on lentokentällä ja/tai lentokoneessa?

Muista, että lentokentällä ja koko lennon ajan kasvosuojaimen käyttäminen on pakollista ja sinun tulee noudattaa myös kaikkia lentoyhtiön ja lentokenttäviranomaisten ilmoittamia turvatoimenpiteitä.

Suosittelemme turvatarkastuksen tekemistä verkossa. Näin vältät tarpeettomat toimenpiteet lentokentällä. Muista myös, että useat lentoyhtiöt eivät enää salli käsimatkatavaroiden kuljettamista matkustamossa, lukuun ottamatta istuimen alle mahtuvaa käsilaukkua.

4Voinko liikkua vapaasti eri saarilla?

Totta kai, yksi suuri etu Kanariansaarille matkustamisessa on se, että voit tutustua useaan saareen saman matkan aikana. Saaret poikkeavat toisistaan suuresti, ja näin matkasta tulee paljon kiinnostavampi.

Tällä hetkellä siirtyminen saarelta toiselle on toiminnassa täysimääräisesti. Kaikkien saarien välillä on toiminnassa päivittäiset ja ongelmattomat yhteydet, sekä lentäen että laivalla.   Binter ja Canaryfly ovat saarien välillä liikennöiviä lentoyhtiöitä ja Fred Olsen , Armas, Biosfera Express ja Líneas Romero ovat vastaavia laivayhtiöitä.

5Mitä minun tulisi tietää ennen saapumista Kanariansaarille? Turvatoimenpiteet.

Yleisluontoiset toimenpiteet:

 • Kasvosuojainten käyttäminen on pakollista aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille julkisissa suljetuissa tiloissa (ruokailutilanteita lukuun ottamatta) ja ulkotiloissa, joissa ei ole mahdollista ylläpitää henkilöiden välistä 1,5 m turvaetäisyyttä. Määräys ei koske hengitystiesairauksista ja hengitysteiden vajaatoiminnasta kärsiviä henkilöitä.
 • Henkilöiden välinen turvaväli (määritelty 1,5 metriin).
 • Henkilökohtaisten hygienia-aineiden käyttö (saippuat ja alkoholipitoiset käsihuuhteet).
 • Asianmukainen siivous ja desinfiointi kaikissa toimitiloissa ja aktiviteettivälineissä (erityisesti tehostettuna käymälöissä ja vastaavissa yhteiskäyttötiloissa).

6Mihin henkilökohtaisiin toimenpiteisiin minun tulisi ryhtyä tartunnan välttämiseksi?

Kanarian aluehallinto suosittelee, että kaikki asukkaat noudattavat seuraavia henkilökohtaisia suojatoimenpiteitä:

 • Huolehdi käsihygieniasta toistuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta.
 • Peitä aivastaessasi tai yskiessä suu ja nenä kertakäyttöisellä liinalla ja heitä se roskiin käytön jälkeen.
 • Ylläpidä vähintään 1,5 metrin sosiaalista etäisyyttä muihin henkilöihin, jotka eivät kuulu sinun perheyhteisöösi (olipa heillä oireita tai ei).

Aluehallinto suosittelee, että perheyhteisöjen ulkopuolisten henkilöiden kanssa kokoontumiset tai tapaamiset rajoitetaan yksityisissä tiloissa enintään 10 henkilöön, myös silloin, kun turvaetäisyys voidaan säilyttää.

7Mitä minun tulee tehdä, jos minulla ilmenee oireita Kanariansaarilla oleskelun aikana? COVID-vakuutus.

Jos sinulla on oireita, kuten yskä, kuume, hengitysvaikeudet tai yleinen huonovointisuus, eristäydy majoituspaikkaasi ja soita numeroon 900 112 061 , josta saat ohjeita ja josta sinut voidaan ohjata asianmukaiseen terveyskeskukseen. +34 922 842 279 ja +34 928 846 579 kansainväliset puhelut.

Muista, että kaikissa saarten terveyskeskuksissa tulee käyttää kasvosuojainta ja välttää pintoihin koskettamissa käsin. 

8TÄRKEÄÄ: COVID-19-MATKAVAKUUTUS ON KESKEYTETTY 3.3.2022 ALKAEN.

Hygieniasuosituksia:

Lavamanos

Huolehdi käsihygieniasta jatkuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käyttämällä alkoholipitoista desinfiointigeeliä

Toallitas

Peitä yskiessäsi tai aivastaessasi suu ja nenä kertakäyttöliinoilla ja hävitä ne sen jälkeen

Distancia de seguridad

Noudata vähintään 1,5 metrin turvaetäisyyttä henkilöihin, jotka eivät asu kanssasi samassa taloudessa (sekä oireellisiin että oireettomiin).

Barbijo

Kasvosuojus on pakollinen yli 6-vuotiailla henkilöillä terveydenhuoltokeskuksissa, apteekeissa ja julkisissa kuljetusvälineissä.

Jos sinulla on COVID-19 -oireita oleskelusi aikana Kanariansaarilla:

900 112 061(Vain Espanjan alueelta soitetut puhelut COVID-19 -oireiden ilmeämistapauksissa). +34 922 842 279 ja +34 928 846 579( kansainväliset puhelut)

Fiebre

Kuume

Tos

Yskä

Falta de aire

Hengitysvaikeudet