UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä
05-Helmikuu-2021

HEI!

Työskentelemme Kanariansaarilla intensiivisesti joka päivä, jotta voit tulla vierailemaan saarilla parhaissa turvallisuus-, hygienia- ja laatuolosuhteissa. Tällä hetkellä saarilla on Espanjan alhaisin epidemiaindeksi.

Jos aiot matkustaa saarille lähitulevaisuudessa, tästä löydät sinua kiinnostavia tietoja.

1Ketkä voivat matkustaa Kanariansaarille?

Kanariansaarille voi matkustaa kaikista Euroopan unionin maista, Schengen-alueen maista tai kolmansista maista, joiden kanssa Espanjalla on matkustajien vastaanottoon liittyvä vastavuoroisuussopimus. Näitä maita ovat Australia, Kanada, Kiina, Etelä-Korea, Georgia, Japani, Uusi-Seelanti, Ruanda, Thaimaa, Tunisia ja Uruguay.

Paluumatkaasi suunnitellessasi suosittelemme, että varmistat lähtömaasi vaatimukset ja suositukset.

2Täytyykö minun tehdä jotain erityistoimenpiteitä ennen kuin matkustan Kanarialle?

Kaikkien ihmisten, jotka tulevat Kanariansaarille nauttimaan lomastaan, on läpäistävä terveystarkastus. Tämä tarkistus riippuu tilanteestasi, jossa olet:

 

Jos matkustat riskialueelta Espanjan ulkopuolella:

 •  Terveystarkastuslomake (FCS-lomake) täytetään ja allekirjoitetaan sähköisesti ennen matkaa Kanariansaarille.
 • Negatiivinen PCR- tai ATM-testi suoritettiin 72 tuntia ennen saapumista Kanariansaarille. Tarjoamme sinulle luettelon joistakin valtuutetuista keskuksista Belgiassa ja Alankomaissa.
 • Katso riskialueiden luettelo täältä
 • Terveystarkastus lentokentällä, joka koostuu lämpötilan mittaamisesta (kuumeen ollessa 37,5 ° C tai korkeampi ruumiinlämpö) ja silmämääräisen varmentamisen oireiden puuttumisesta. 

Jos matkustat matalan riskin alueelta Espanjan ulkopuolelta:

 • Terveystarkastuslomake (FCS-lomake) täytetään ja allekirjoitetaan sähköisesti ennen matkaa Kanariansaarille.
 • Diagnostinen testi aktiiviselle COVID-19-infektiolle, jonka tulos on negatiivinen, tehty 72 tuntia ennen saapumista Kanariansaarille. Tämä on esitettävä valitsemassasi majoituspaikassa sisäänkirjautumisen yhteydessä. Alle 6-vuotiaiden lasten ei tarvitse osoittaa negatiivista diagnostista testiä. Maasi tai Euroopan unionin terveysviranomaisten on hyväksyttävä testi. Esitetään lentokentällä ja / tai hotellissa. Hyväksytyt testit ovat PCR (COVID-19 RT-PCR), transkriptiovälitteinen amplifikaatio (TMA). Pikatestit hyväksytään myös SARS-CoV-2-antigeenien havaitsemiseksi, joiden spesifisyys on yli 97% ja herkkyys yli 80%, vastaavan homologoinnin mukaan.
 • Terveystarkastus lentokentällä, joka koostuu lämpötilan mittaamisesta (kuumeen ollessa 37,5 ° C tai korkeampi ruumiinlämpö) ja silmämääräisen varmentamisen oireiden puuttumisesta. 

Jos matkustat toisesta autonomisesta yhteisöstä Espanjassa etkä asu säännellyssä matkailupaikassa:

 • 72 tuntia ennen Kanarialle saapumista suoritetusta COVID-19 –aktiivisen infektion diagnoositestistä saatu negatiivinen tulos. Pakollinen 18. joulukuuta 2020 ja 15. helmikuuta 2021 välisenä aikana.. Ennen matkaa sinun on lähetettävä todistus sähköpostitse osoitteeseen pdiasviajes@gobiernodecanarias.org , jossa ilmoitetaan lennon numero ja saapumispäivä.
 • Hyväksytyt testit ovat PCR (COVID-19 RT-PCR), transkriptiovälitteinen amplifikaatio (TMA). Pikatestit hyväksytään myös SARS-CoV-2-antigeenien havaitsemiseksi, joiden spesifisyys on yli 97% ja herkkyys yli 80%, vastaavan homologoinnin mukaan
 • Poikkeustapauksissa testi voidaan suorittaa 72 tunnin kuluessa saapumisesta Kanariansaarille tai valita 14 päivän eristys. 

Jos matkustat toisesta autonomisesta yhteisöstä Espanjassa ja asut säännellyssä matkailupaikassa:

 • Saarten saavuttaessa sinun on osoitettava, että sinulla on varaus turismimajoituksessa.
 • Diagnostinen testi aktiiviselle COVID-19-infektiolle, jonka tulos on negatiivinen, tehty 72 tuntia ennen saapumista Kanariansaarille. Tämä on esitettävä valitsemassasi majoituspaikassa sisäänkirjautumisen yhteydessä. Alle kuuden vuoden ikäisten lasten ei tarvitse osoittaa negatiivista diagnostista testiä. Terveysviranomaisten on hyväksyttävä testi. Tarjoamme sinulle luettelon joistakin valtuutetuista keskuksista Espanjassa.

Hyväksytyt testit ovat PCR (COVID-19 RT-PCR), transkriptiovälitteinen amplifikaatio (TMA). Pikatestit hyväksytään myös SARS-CoV-2-antigeenien havaitsemiseksi, joiden spesifisyys on yli 97% ja herkkyys yli 80%, vastaavan homologoinnin mukaan. 

Joka tapauksessa sinun on neuvoteltava matkanjärjestäjän tai lentoyhtiön ehdoista ennen matkustamista Kanariansaarille.

3POIKKEUSTILANNE MÄÄRÄTYILLÄ SAARILLA

Hälytystilatasolla 3 ja 4 oleville saarille voivat matkustaa 11.02.2021 saakka vain seuraavat:

 • Läpikulkumatkustajat

Nämä pääsyrajoitukset eivät vaikuta saariin, jotka ovat hälytystilatasoilla 1 ja 2.

 

HÄLYTYSTILATASO 1

HÄLYTYSTILATASO 2

HÄLYTYSTILATASO 3

HÄLYTYSTILATASO 4

Teneriffa

 

x

 

 

Gran Canaria

 

 

x

 

Lanzarote

 

 

 

x

Fuerteventura

 

x

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro

 

x

 

 

La Graciosa

 

 

 

x

Oleskelunsa aikana matkailijoiden tulee noudattaa kullakin hälytystilatasolla sovellettavia varotoimia, joista on esitetty yhteenveto seuraavassa taulukossa:

 

HÄLYTYSTILATASO 1

HÄLYTYSTILATASO 2

HÄLYTYSTILATASO 3

HÄLYTYSTILATASO 4

RAJOITUKSET SAARELLE SAAPUMISELLE JA SIELTÄ LÄHTEMISELLE

EI

EI

KYLLÄ

 

KYLLÄ

LIIKKUMINEN YÖAIKAAN RAJOITETTU

Klo 00.00 ja 6.00 välisenä aikana

Klo 23.00 ja 6.00 välisenä aikana

Klo 22.00 ja 6.00 välisenä aikana

Klo 22.00 ja 6.00 välisenä aikana

MUIDEN KUIN

SAMASSA TALOUDESSA ASUVIEN TAPAAMISET

Enintään 6 henkeä

Enintään 4 henkeä

Vain ravitsemusliikkeissä ja enintään 4 henkeä

 

Enintään 2 henkeä

HOTELLIT JA RAVINTOLAT

Suljetaan klo 00.00

enintään 6 ruokailijaa

Suljetaan klo 23.00

enintään 4 ruokailijaa

Vain terassilla, kävijämäärä 50 %

vain klo 22.00 saakka

 

Suljetaan klo 18.00

 

URHEILUVALMIU-DET

Avoinna, enintään 6 hengen ryhmissä

Avoinna, enintään

4 hengen ryhmät

Suljettu

 

Suljettu

JULKISET KULKUVÄLINEET

Toimivat normaalisti

50 % käyttäjämäärä

50 % käyttäjämäärä

 

MARKKINATORIT

Vain ulkoilmassa

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

KANSAN-TAPAHTUMAT

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

YÖELÄMÄ

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

Toiminta keskeytetty

 

4Testausasiat ovat minulle hiukan epäselviä:

Miten todistan testaukseni?

Jos matkasi lähtöpaikka on Espanjan ulkopuolella sijaitseva riskialue: Hyväksytyt testit ovat PCR (RT-PCR COVID-19), TMA (Transcription-mediated amplification) ja RT-LAMP (Reverse transcriptase loop-mediated isothermal amplification)

Muut tapaukset: Testeiksi hyväksytään myös SARS-CoV-2 –antigeenien havaitsemiseen tarkoitetut pikatestit, joiden spesifisyys on yli 97 % ja herkkyys yli 80 % niiden vastaavan tyyppihyväksynnän mukaisesti. 

Tarvitset testauksesta digitaalisen tai paperitodistuksen, jossa on seuraavat testiä koskevat tiedot: testatun henkilön nimi, sukunimet ja henkilötunnus, testin suorittaneen hyväksytyn laitoksen tai terveydenhuoltoyksikön tiedot, kyseisen tahon yhteystiedot, suoritetun testin tyyppi, merkki ja tarvittaessa tyyppihyväksyntä, testin suorituspäivä ja –aika, sekä testaustulos. Mikäli kyseessä on antigeenitesti, tulee todistuksesta käydä ilmi testin tyyppihyväksytty spesifisyys ja herkkyys. Suosittelemme, että todistus on laadittu espanjaksi tai englanniksi. 

Matkustan Kanarialle toiselta Espanjan itsehallintoalueelta, täytyykö minunkin tehdä testi voidakseni majoittautua matkailumajoitusliikkeeseen Kanarialla?

Kyllä, sinun tulee esittää todistus diagnoositestistä, joka on tehty enintään 72 tuntia ennen saapumista ja jonka tulos on negatiivinen. Ja (TMA: Transcription Mediated Amplification)

Asun Kanariansaarilla, täytyykö minunkin esittää negatiivinen testaustodistus, jos haluan majoittua Kanarialla matkailumajoitusliikkeeseen?

Ei. Tässä tapauksessa sinun tulee todistaa asuvasi Kanariansaarilla ja vahvistaa omalla vastuullasi, että et ole poistunut Kanariansaarilta 15 päivän aikana ennen saapumistasi majoitusliikkeeseen, ja että sinulla ei ole mainittuna ajanjaksona ollut COVID-19 vastaavia oireita.

Onko testin tekeminen pakollista myös silloin, kun lähtee Kanariansaarilta?

Ei, mutta on mahdollista, että kotimaassasi vaaditaan sitä. Suosittelemme, että varmistat aina lähtömaasi vaatimukset ja suositukset.

Ja voinko tehdä testin Kanariansaarilla ennen lähtöäni paluumatkalle?

Totta kai, Kanariansaarilla on ensiluokkaiset terveydenhuoltovalmiudet. Saat majoituspaikastasi tietoa lähimmästä toimipaikasta, jossa voit tehdä tyyppihyväksytyn diagnoositestin. Ilmoitamme kuitenkin ohessa hyväksytyt keskukset Kanariansaarilla, joissa voit käydä testissä.

 

5Mitä turvatoimenpiteitä on lentokentällä ja/tai lentokoneessa?

Muista, että lentokentällä ja koko lennon ajan kasvosuojaimen käyttäminen on pakollista ja sinun tulee noudattaa myös kaikkia lentoyhtiön ja lentokenttäviranomaisten ilmoittamia turvatoimenpiteitä.

Suosittelemme turvatarkastuksen tekemistä verkossa. Näin vältät tarpeettomat toimenpiteet lentokentällä. Muista myös, että useat lentoyhtiöt eivät enää salli käsimatkatavaroiden kuljettamista matkustamossa, lukuun ottamatta istuimen alle mahtuvaa käsilaukkua.

6Voinko liikkua vapaasti eri saarilla?

Totta kai, yksi suuri etu Kanariansaarille matkustamisessa on se, että voit tutustua useaan saareen saman matkan aikana. Saaret poikkeavat toisistaan suuresti, ja näin matkasta tulee paljon kiinnostavampi.

Tällä hetkellä siirtyminen saarelta toiselle on toiminnassa täysimääräisesti. Kaikkien saarien välillä on toiminnassa päivittäiset ja ongelmattomat yhteydet, sekä lentäen että laivalla.   Binter ja Canaryfly ovat saarien välillä liikennöiviä lentoyhtiöitä ja Fred Olsen , Armas, Biosfera Express ja Líneas Romero ovat vastaavia laivayhtiöitä.

7Mitä minun tulisi tietää ennen saapumista Kanariansaarille? Turvatoimenpiteet.

Olemme työskennelleet uupumatta Kanariansaarilla viime kuukausien aikana, jotta voit toteuttaa matkasi ja nauttia lomastasi parhaissa mahdollisissa turvallisuus- ja nautintaolosuhteissa.

Tätä varten on pakollista, että lataat puhelimeesi tartuntahälytyksien sovelluksen RadarCOVIDin, joka on saatavissa sekä IPhonelle että Androidille. Sovellus ilmoittaa sinulle COVID-19 – altistumisvaarasta sijaintipaikkasi perusteella. 

Lisäksi sinun tulee tuntea pääasialliset toimenpiteet, joita sovelletaan matkustajien hyvinvoinnin turvaamiseksi.

 

Yleisluontoiset toimenpiteet:

 • Kasvosuojainten käyttö on pakollista aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille julkisilla väylillä, ulkotiloissa ja suljetuissa, yleisön käyttöön tarkoitetuissa tiloissa, lukuun ottamatta ruokailutilanteita, liikunnan harrastamista ja/tai hengitystiesairauksien tai rajoitusten tapauksissa.
 • Henkilöiden välinen turvaväli (määritelty 1,5 metriin).
 • Henkilökohtaisten hygienia-aineiden käyttö (saippuat ja alkoholipitoiset käsihuuhteet).
 • Asianmukainen siivous ja desinfiointi kaikissa toimitiloissa ja aktiviteettivälineissä (erityisesti tehostettuna käymälöissä ja vastaavissa yhteiskäyttötiloissa).

 

Erityistoimenpiteet:

 • Julkisillä väylillä, ulkotiloissa ja suljetuissa, yleisön käyttöön tarkoitetuissa tiloissa kasvosuojaimen käyttö on pakollista riippumatta henkilöiden välisestä 1,5 metrin turvaetäisyydestä. 

Lisäksi tupakointi ja hengitettävien tupakkavälineiden käyttö on kiellettyä silloin, kun 2 metrin etäisyyttä ei voida säilyttää. 

 • Julkinen ja/tai joukkoliikenne. Kasvosuojainten käyttö on pakollista aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille, lukuun ottamatta rajoitteisia tai hengitystiesairauksista kärsiviä henkilöitä.  Kiertoajelubussissa on ennalta määrätyt istumapaikat.
 • Matkailumajoitus. Kävijämäärät ovat rajoitettuja majoitusliikkeiden yhteisissä tiloissa vaaditun sosiaalisen turvaetäisyyden mukaisesti, mukaan lukien viihdetoiminta ja ryhmille tarkoitetut aktiviteetit. Majoitusliikkeissä voidaan käyttää myös avustettua noutopöytää, joissa annostelu suoritetaan yksilöllisesti, sekä itsepalvelupöytiä, joissa ruoka-aineiden välillä on erottavat väliseinät.
 • Uimarannat, uima-altaat ja muut luontoalueet. Kasvosuojainten käyttö on pakollista uimarantojen ja uima-altaiden sisäänkäynneissä, niiden alueella kuljettaessa ja käveltäessä. Pakollisen kasvosuojaimen voi ottaa pois ainoastaan silloin, kun olet uimassa tai kun pysyttelet määrätyllä paikalla siirtymättä muualle ja ylläpitäen suositellut turvavälit.  
 • Aktiivimatkailu. Ulkoilmassa tapahtuva aktiivimatkailutoiminta ei ole erityisen riskialtista ja sitä harjoitetaan yleensä pienissä ryhmissä. Edellisestä huolimatta henkilökohtaisten urheiluvälineiden yhteiskäyttö on kiellettyä ja aktiviteetteihin sovelletaan erityisiä puhtauteen ja desinfiointiin liittyviä protokollia.

8Mihin henkilökohtaisiin toimenpiteisiin minun tulisi ryhtyä tartunnan välttämiseksi?

Kanarian aluehallinto suosittelee, että kaikki asukkaat noudattavat seuraavia henkilökohtaisia suojatoimenpiteitä:

 • Huolehdi käsihygieniasta toistuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta.
 • Peitä aivastaessasi tai yskiessä suu ja nenä kertakäyttöisellä liinalla ja heitä se roskiin käytön jälkeen.
 • Ylläpidä vähintään 1,5 metrin sosiaalista etäisyyttä muihin henkilöihin, jotka eivät kuulu sinun perheyhteisöösi (olipa heillä oireita tai ei).
 • Käytä kasvosuojainta julkisilla väylillä, ulkotiloissa ja yleisessä käytössä olevissa sisätiloissa.

Aluehallinto suosittelee, että perheyhteisöjen ulkopuolisten henkilöiden kanssa kokoontumiset tai tapaamiset rajoitetaan yksityisissä tiloissa enintään 10 henkilöön, myös silloin, kun turvaetäisyys voidaan säilyttää.

9Mitä minun tulee tehdä, jos minulla ilmenee oireita Kanariansaarilla oleskelun aikana? COVID-vakuutus.

Jos sinulla on oireita, kuten yskä, kuume, hengitysvaikeudet tai yleinen huonovointisuus, eristäydy majoituspaikkaasi ja soita numeroon 900 112 061 , josta saat ohjeita ja josta sinut voidaan ohjata asianmukaiseen terveyskeskukseen.

Muista, että kaikissa saarten terveyskeskuksissa tulee käyttää kasvosuojainta ja välttää pintoihin koskettamissa käsin. 

Ja koska sinun terveytesi ja hyvinvointisi on se kaikkein tärkein asia, jos sinulla ei ole lääkärivakuutusta, Kanariansaarilla annamme käyttöösi ilmaiseksi vakuutusyhtiön AXA vakuutuksen, joka kattaa kaikki COVID-19 –virukseen liittyvät kulut. Tutustu vakuutusehtoihin napsauttamalla tätä.

Hygieniasuosituksia:

Lavamanos

Huolehdi käsihygieniasta jatkuvasti pesemällä kädet vedellä ja saippualla tai käyttämällä alkoholipitoista desinfiointigeeliä

Toallitas

Peitä yskiessäsi tai aivastaessasi suu ja nenä kertakäyttöliinoilla ja hävitä ne sen jälkeen

Distancia de seguridad

Noudata vähintään 1,5 metrin turvaetäisyyttä henkilöihin, jotka eivät asu kanssasi samassa taloudessa (sekä oireellisiin että oireettomiin).

Barbijo

Kasvosuojaimen käyttäminen on pakollista julkisissa kulkuvälineissä, julkisillä väylillä, ulkoilmassa ja julkisessa käytössä olevissa sisätiloissa riippumatta siitä, säilytetäänkö vähintään 1,5 metrin sosiaalinen turvaetäisyys.

Jos havaitset oireita, ota yhteyttä numeroon:

900 112 061

Fiebre

Kuume

Tos

Yskä

Falta de aire

Hengitysvaikeudet