UUSIMMAT TIEDOT: Koronavirus (COVID-19) tässä

Seitsemän saarta, seitsemän tarinaa Seitsemän saarta, seitsemän tarinaa

Kanariansaarilla tapahtuu päivittäin tuhansia ainutlaatuisia ja erilaisia tarinoita, tuhansia ja miljoonia henkilökohtaisia kokemuksia, jotka tekevät saarista erikoisen paikan täynnä unohtumattomia hetkiä.

#7stories on taiteellinen projekti, joka pyrkii näyttämään Kanariansaaret erilaisista näkökulmista. Sitä varten seitsemän merkittävintä Vimeo-ryhmän "video telleriä" kutsuttiin Kanariansaarille vangitsemaan kameralleen kokemuksia, jotka tekevät jokaisesta saaresta unohtumattoman. Henkilökohtainen katse, jossa tekijöiden tunteet ja havainnot ovat pääosassa. Tulos oli upea: seitsemän yhtä erilaista ja yllättävää audiovisuaalista luomusta kuin itse saaret.
TUHANSIA
YHTEISIÄ
TUNTEITA
Elokuvat kuvattiin syksyn ja talven 2013 aikana ja julkaistiin vuoden 2014 alussa. Projektista tuli välittömästi menestys: kaksi seitsemästä videosta luetteloitiin Staff Pickeiksi Vimeon ammattilaisten erityisesti suosittelemiksi videoiksi. Vähän yli viikossa ylittyi 500 000 toistoa, ja vuoden lopulla videot oli nähnyt yli puolitoista miljoonaa käyttäjää. Kaikki otettiin mukaan eri kanaville ja matkablogeihin niiden audiovisuaalisen laadun ja omintakeisen näkökulman ansiosta. Jos siis suunnittelet matkaa Kanariansaarille, varaa hetki saariston katseluun näiden nuorten tekijöiden silmin.

Lanzarote
LEA AMIELIN
JA NICOLAS LIBERSALLEN

Saaren maisemat ja heidän kokemuksensa siellä tekivät tähän luovaan pariskuntaan niin suuren vaikutuksen, että he nimesivät elokuvansaThe Lanzarote Effectiksi (Lanzarote-efekti). Teos taianomaisesta, tuhatvuotisesta maailmasta, jossa kaikki on erikoista: maa, taivas, tavat ja ennen kaikkea saaren ihmiset, joille he tekevät kunnianosoituksen.

Fuerteventura
ANDRO KAJZERIN

Tässä slovenialaisohjaajan esityksessä tunteet koetaan yksityiskohtien kautta. Videossa on erikoinen rytmi ja hyvin huoliteltu estetiikka, jossa vesi ja tuuli ovat pääosassa elementteinä, jotka määrittelevät elämän Fuerteventuralla.

Gran
Canaria
RICK MEREKIN

Rick Mereki tulkitsee Gran Canarian saaren kaleidoskooppiseksi skenaarioksi, joka on täynnä elämää ja voimakkaita elämyksiä. Tuloksena on väreilevä video nimeltään Mirrorlapse.

Teneriffa
MATTY BROWNIN

Teneriffa on hieno muisto. Näin saaren esittää Matty Brown videossaan The Edge of Earth (Maan ääri), ajatusten sarjana, joka muistuttaa hänen matkastaan saarella, seitsemästä intensiivisestä päivästä, jotka nostattavat kaikenlaisia tunteita.

La Gomera
JUAN RAYOSIN

A Volcano in the Sea (Tulivuori meressä) on audiovisuaalinen pohdiskelu ihmisen ja hänen ympäristönsä ja menneisyytensä suhteesta. Matka La Gomeran luontoon ja perinteeseen, joka lähtee yksilön yksinäisyydestä.

La Palma
GÜNTHER GHEERAERTIN

Tässä videossa, nimeltään Tales of Life (Tarinoita elämästä), tekijä tekee matkan saarella, jonka hän itse määrittelee paikaksi, jonne kadota. Läheisyys, perinne ja aitous ovat läsnä tämän videon kolmen minuutin keston ajan.

El Hierro
JEAN JULIENIN

Ranskalaisohjaajan esitys on omaperäinen matka El Hierron. sisuksiin, video, jossa rakenteet ovat pinnalla. Kansankulttuuri, gastronomia ja perinteet ovat lähtökohta kohti saaren tulevaisuutta, jota edustavat hierrolaiset lapset.